fredag 22 mars 2013

Hård början på andra levnadsåret

Döljer med framgång det faktum att han var så sjuk att vi var på väg att åka n akut, mindre än  ett dygn innan fotot togs.

Det krävs nog att man är en ettåring för att glädjen över att få vara i badkaret ska övervinna grinigheten som kommer med en magsjuka och anledningen att man hamnade där. Låt oss säga att det har blivit många turer dit och många byten av lakan, kläder och handdukar de senaste dagarna, utan att gå in allt för mycket på detaljer.

Jag är väldigt tacksam över att vi har ett så glupet barn till vardags, eftersom att det härjande rotaviruset har tagit bort all aptit. Han snittar på en matsked fruktpuré i timmen just nu och det är tydligen det enda han kan gå med på, förutom mjölk. Inget av det ligger inom rekommendationen för magsjuka barn, men han kommer inte överleva på majskrokar och luft vilket är det andra alternativet. Majskrokar är för övrigt helt fantastiskt bra vid magsjuka, har jag fått veta, ity stärkelsen stabiliserar magen på något vis. Det kan måhända vara slump, men sedan vi fick i honom ett gäng krokar i går har han inte kräkts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...