fredag 12 oktober 2012

Det här är Isak, sju månader om åtta dagar


Fysiskt:
Någonstans över 71 centimeter lång filur på 8.84 kilo som definitivt har en tand på väg nu (vänster framtand i underkäken).

Färdigheter:
Flyttar på saker som skymmer sikten för att kunna se bättre. Har använt sig av pincettgreppet vid något enstaka tillfälle. Lyfter upp överkroppen med händerna när han ligger ner. Klappar på mycket, men sällan fint. Har överlevt sin första penicillinkur. Tar sig förvisso inte framåt, men kan snurra runt på stället jättesnabbt. Har börjat sträcka upp armarna när han vill bli upplyft. Håller ofta ett fast tag om en fot. Visar kärlek genom att dra sig mot ens ansikte och pussa med öppen mun mot kinden eller suga sig fast på hakan. Kan somna själv, även om han inte visar det så ofta.

Person:
Oktober har varit en ganska gnällig månad, men då har den innehållit både öroninflammation och tandsprickning (och det är väl inte längre än så tanden har kommit än till själva sprickningen, men med tur och bra syn kan man se att den är på väg och ser man den inte så känner man den när han gnager på ens finger). Hur som helst: glad när det inte spricker och ömmar. Trivs i babygymmet. Älskar djur. Blir så himla glad av både pappa och mamma. Charmar de flesta han möter, men alla charmar inte honom tillbaka. Skiner upp om man sjunger för honom eller klickar med tungan. Är tydligen väldigt förtjust i att bli blåst i ansiktet. Är ganska busig.

Äter:
gärna gröt och fruktpuré, mindre gärna hemlagad mat, helst inte alls mat från burk.

Har återtagit:
den plutande underläppen och vanan att somna till Motörhead. Tack och lov!


Går under namnen: Isak, Korven och Fisen lite oftare än han borde. Svår vana att bryta det där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...