tisdag 22 januari 2013

Det är är Isak, tio månader


Fysiskt:
Blott 10,6 kilo tung och ståtliga 76,8 centimeter lång räserbebis. Har en röd fläck på kinden sedan igår och grät hjärtskärande när jag råkade peta in tandborsten får långt i munnen idag, så hans mormor hade nog rätt när hon tyckte sig se att en kindtand är på väg. 

Färdigheter:
Kryper plötsligt jättesnabbt. Jag tror att han har glömt hur han ska vara stilla i vaket tillstånd. Står själv korta stunder, men inte för att han kan utan för att han vill hålla en majskrok i varje hand och då fattas en hand att ta stöd med. Ergo: han trillar ofta. Har klappat händer sedan julafton (inte oavbrutet då), vinkar ofta och älskar att skaka på huvudet. Ibland livar han upp matstunden med att göra alla tre sakerna i rad. Titt-utar genom att "gömma sig" (det vill säga: huka bakom bordet eller spjälorna i sängen) och resa sig upp. Försöker att lära sig att lägga saker på bordet, men är lite för kort för att vara framgångsrik. Staplar runt med möbler som stöd. Klänger från famn till famn. Börjar förstå "nej", men väljer ofta att glömma att han hört det. Lyssnar till sitt namn. Sover oavbrutet fram till 05.12 varje morgon. Spelar på läppen

Person:
Kärleksfull och ganska social liten filur. Hittar gärna på hyss som att stjäla sina föräldrars glasögon eller släcka lyset under pågående blöjbyte. Pussas och kramas ofta. Älskar babysim, morgnar, Sabbat och sin spegelbild. Tjuter av skratt om han blir kittlad eller hissad upp i luften. Leker fortfarande helst med sådant han inte får, men gillar även lock, PET-flaskor, snören och burkar. Ler mot lampor, djur, människor och väggklockor. Pekar på saker och viskar "taaa". Jag hörde någon gång att tvååringar är tysta i sammanlagt en kvart av sin vakna tid - det känns som en rimlig framtidsutsikt för den här lilla personen. Mysig på ett hårdhänt sätt. Det vill säga: om man vill ligga och mysa med honom får man räkna med att han spenderar större delen av tiden med att försöka ställa sig på ens ansikte. Väldigt nöjd ofta. Visar lyckligt upp det han har i handen. Gulligast i världen.

Äter:
jämt. 

Går under namnen: Isak, Fisen och Snorpen.



1 kommentar:

  1. "Går under namnen: Isak, Fisen och Snorpen."

    Kötton då?

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...